Tort "Diana si Florin"

de Patricia Iordache in Torturi, 1 Mar 2013 | 7709 vizualizari

 

De ce Tort "Diana si Florin"? Pentru ca a fost o comanda pentru cununia civila a doi tineri, care se numesc, Diana si Florin. Sunt doua tortulete diplomat, "sot si sotie" :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru tortul "Florin"- barbatul
  • - 3 plicuri gelatina (3X10gr)
  • - apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 50 gr stafide
  • - whisky (cat sa acopere stafidele, cand le punem la hidratat)
  • - 150 gr ciocolata amaruie 75% cacao (100 gr topim , 50 gr taiem bucatele)
  • - 750 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie) - (din care, 250 gr le oprim pentru decor)
  • - 1 cana de zahar tos
  • - 1 lingura smantana (cat mai grasa)
  • - colorant alimentar negru (pentru decor)
  • - spray colorant mov (pentru decor)
  • Pentru tortul "Diana" - femeia
  • - 3 plicuri gelatina (3X10gr)
  • - apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 1 compot ananas bucati
  • - 750 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie) - (din care, 250 gr le oprim pentru decor)
  • - 1 cana de zahar tos
  • - 1 lingura smantana (cat mai grasa)
  • - colorant alimentar roz (pentru decor)
  • - bombonele argintii (pentru decor)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Diana si Florin":

Cum pregatim tortul Florin:

Punem stafidele intr-un castronel, turnam whisky cat sa le acopere si le lasam pana in momentul folosirii. Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine.

Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul insa ATENTIE sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie". Lasam sa se raceasca. Amestecam o cana de zahar cu frisca si mixam pana se intareste, adaugam apoi lingura de smantana.

Oprim aproximativ 250 gr frisca pentru decor. Topim 100 gr ciocolata in cuptorul MW sau la bain-marie, dar sa nu fie fierbinte!

Taiem bucatele potrivite si cele 50 gr cicolata ramase. Amestecam compozitia din gelatina, frisca, ciocolata topita, bucatelele de ciocolata, stafidele bine scurse, pana omogenizam bine.

Luam o forma (eu am folosit forma de inima), imbracam fundul si peretii formei cu staniol sau folie alimentara si turnam compozitia. Nivelam bine si lasam la frigider minim 3 ore. Eu am lasat pana a doua zi.

Scoatem tortul din forma, il asezam pe platou si incepem sa il decoram dupa bunul plac. Eu am amestecat frisca cu colorant alimentar negru si am facut costumul si papionul, iar pentru camasa am folosit spray alimentar, mov.  

Cum pregatim tortul Diana:  

Urmam aceleasi etape ca la tortul "Florin", doar ca in loc de stafide, punem bucati de ananas foarte bine scurse de zeama.

La decor am folosit frisca alba, putin colorant roz (pentru a imita pielea miresei) si bobonelele le-am folosit pentru obtinerea colierului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Diana si Florin"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat